top of page
Munchner Stadtmuseum-AFK_edited_edited.jpg
WAT IS AFK?
WAT IS AFK?

'Dansen is tekenen in de ruimte en tekenen is dansen op een stuk papier.'

Locaties

We geven de workshops in musea, tuinen, galeries, woningen of andere plekken waar mensen samenkomen. Ook kunnen we naar jouw eigen locatie of een door jou gekozen plek komen!

Meer informatie

Als je geïnteresseerd bent, stel ons dan gerust je vraag via een e-mail of telefoon.

Hier ga je weer terug naar de algemene pagina over onze workshops.

Wat hebben dans en tekenen met elkaar gemeen?

Gaat het er niet om de essentie, de kern van een vorm of van een beweging te ontdekken? En gaat het niet allemaal om ruimte en hoe we die gebruiken, zij het een blanco stuk papier of een fysieke ruimte zoals een huis, een supermarkt, een theater, een straat...?

 

Aafke wil graag delen dat kwaliteiten als ruimte, tijd, flow, ritme, verbeelding etc. kunstvormen als dans, schilderkunst, architectuur en muziek verenigen. Ze gelooft dat alle kunstvormen in feite uitingen zijn van hetzelfde, hoewel datzelfde juist voor iedereen anders kan zijn!

 

Taking a line for a walk

Van een stuk papier, naar je eigen lichaam. . . naar de ruimte! Door middel van leuke en prikkelende opdrachten waarbij het begrip 'lijn' centraal staat, gaan we samen of individueel aan de slag met tekenen. Langzaam verkennen we kunstenaar Paul Klee's beroemde uitspraak 'Taking a line for a walk' en gaan we nog een beetje verder . . . letterlijk! 

We maken onder andere verschillende lijn- en vormtekeningen en een korte bewegingsvideo.

De workshop staat open voor iedereen die eens een andere ervaring wil beleven. Je hebt er geen voorkennis van dans of tekenen of welke kunstvorm dan ook voor nodig! Wees nieuwsgierig en voel je welkom!

Veel dank aan:

Münchner Stadtmuseum - München

Depot Boijmans van Beuningen - Rotterdam

Kunstmuseum - Den Haag

Cloud / DanceLab - Den Haag

Museum Arnhem (museumtuin) - Arnhem

en natuurlijk aan alle kunstenaars!

foto's: Steef Barneveld Binkhuysen

Dance & draw

bottom of page