top of page
ITCH II
VIDEO

'ITCH' is een tweedelig project.​ 'ITCH I' bestaat uit een korte dansfilm en 'ITCH II' is een live performance waarbij video niet alleen als achtergrond voor de performance wordt gebruikt, maar ook als antagonist van de danser.

 

​'ITCH II' (live performance):

In deze voorstelling behandelt Aafke de huid als een kwetsbaar schild, een dun vlies tussen onze gedachten en de buitenwereld. De huid zou slechts halfdoorlatend zijn (als uitscheidingsorgaan), maar ook invloeden van buitenaf, zoals stress, schaamte, vermoeidheid en verliefdheid, worden via de huid weerspiegeld.

​In 'ITCH II' gaan geprojecteerde videobeelden een duet van verleiding, irritatie en strijd aan met de danser. De videobeelden zijn een metafoor voor de ingekapselde mens. We zeggen of doen allemaal wel een dingen waar we in weze niet echt achter staan, soms gebonden door schaamte of angst of door druk vanuit onze sociale omgeving. De cultuur waar we deel van uitmaken, of zelfs het idee dat we over onszelf hebben, zorgen ervoor dat we regelmatig in conflict zijn met onszelf. Misschien kunnen we door het delen van onze verhalen en gevoelens onszelf en onze omgeving beter accepteren en begrijpen.

 

'ITCH II' ging in première in oktober 2010 tijdens de Dansweek Gelderland in de Schouwburg Arnhem en was sindsdien o.a. te zien tijdens I Like To Watch Too (Julidans/Paradiso), Lantaren/Het Venster (Rotterdam), Bijlmerpark Theater (Multiple Moves ontmoet Julidans/Amsterdam), Centrum Beeldende Kunst Rotterdam (Rotterdam Dance Capital), Nijmeegse Kunstnacht (Galerie Bart Kunst in Huis), Festival De Oversteek (Nijmegen) en PindaKAAS Festival (Tilburg).

Poster Itch II - Aafke de Jong

Concept, stage setting, costume design 

Aafke de Jong

Choreography Aafke de Jong in cooperation

with dancer Jason Gwen

Video Erwin van Deutekom

Dance Jason Gwen 

Music Tjerk van der Ham (KaasKwartet) 

Sounddesign Jaap Berends 

Costume making Marloes van Andel

bottom of page