top of page
WAT IS AFK?

AFK is het gezelschap van dansmaker en beeldend kunstenaar Aafke de Jong.

In AFK's visuele landschappen is beweging de stilte voor de storm, maken kostuums muziek, gedragen woorden zich als een op hol geslagen drumstel en is de natuur een eigenzinnige danspartner.

In haar hybride performances vervagen de grenzen tussen dans, muziek, literatuur, kostuums en omgeving. Alle verschillende elementen hebben elkaar nodig en vullen elkaar aan om hun eigen versie van hetzelfde 'verhaal' te vertellen.

In The Beginning There Was - Michiel Braam / Gerrit van Middelkoop / Aafke de Jong
foto: Marcel Buunk

Ook al zijn vrijwel alle elementen met chirurgische precisie uitgedacht, er blijft altijd ruimte voor het speelse en onverwachte.

 

Tijdens de voorstellingen verwelkomt AFK vaak het publiek om niet alleen toeschouwer te blijven, maar juist op een laagdrempelige manier te participeren. Iedereen brengt zo de eigen observatie en ervaring in, waardoor een nieuwe collectieve waarneming ontstaat; een gedeelde waarheid, bestaande uit duizend stukjes. 

46087483_1922685127767421_1566526185196748800_o.jpg

Hier kun je meer lezen over de samenwerkingen van AFK.

foto: Connie Forndran

*De naam AFK: Een vriend van Aafke noemde haar altijd 'AFK'. AFK is een acroniem uit de gamewereld en staat voor 'Away From Keyboard'. In de online gamingwereld wordt het gebruikt om je gamingpartner te laten weten dat je even wilt stoppen met gamen. 

Hier is het bedoeld als tegengif voor de nadruk op (digitale) snelheid in onze samenleving en er spreekt een verlangen uit om meer aandacht te besteden aan onze natuurlijke omgeving en onze medemens.

bottom of page