top of page
WAT IS AFK?
Schermafbeelding 2024-02-09 om 20.36.44.png
Schermafbeelding 2024-02-09 om 20.49.26.png

AFK schuwt in haar performances het magische niet. De hypnotiserende bewegingen van de dansers zijn als de stilte voor een storm. Eetbare kostuums, filmbeelden die verleiden, een pianist die met zijn voeten in de klei speelt of poëzie die op de oppervlakte van een bosmeertje drijft. In de hybride performances van AFK vervagen alle

grenzen tussen de genres.

De verschillende elementen vullen elkaar aan, terwijl ze ieder ook hun eigen versie van het 'verhaal' vertellen.

Ook al zijn vrijwel alle ingrediënten met chirurgische precisie uitgedacht, toch laat AFK ook graag ruimte voor het speelse, het onverwachte. Zo kan een trein die plotseling voorbij raast de bewegingen van de dansers beïnvloeden.

Keer op keer zoekt AFK naar de juiste vorm die past bij hetgeen zij wil delen. Haar performances laten zich niet precies inkaderen, maar beloven een lafenis voor de zintuigen. Zeker is dat je heel ergens anders uitkomt dan je van te voren had gedacht!

Hier kun je meer lezen over de samenwerkingen van AFK.

46087483_1922685127767421_1566526185196748800_o.jpg
foto: Connie Forndran
In The Beginning There Was - Michiel Braam / Gerrit van Middelkoop / Aafke de Jong
foto: Marcel Buunk

Voorstellingen van AFK zijn - in het theater of buiten op locatie - ook een uitnodiging aan het publiek om niet alleen toeschouwer te zijn, maar juist actief te participeren. Actief te kijken. Te reflecteren.

We vragen je je verwachtingen te parkeren.

Je zintuigen open te stellen. Je mag daarbij voelen van je voelt. Zonder precies te weten. 

Als we als maker, performer en als publiekelijk deelnemer gezamenlijk omarmen dat iedereen de eigen observatie en ervaring inbrengt, creëren we een nieuwe collectieve waarneming. Een gedeelde waarheid, bestaande uit duizend stukjes. 

Die waarheid hoeft niet altijd prettig te zijn. Er schuilt ook schoonheid in pijn en verval.

Schermafbeelding 2024-02-09 om 21.15.00.png

*De naam AFK: Een vriend van Aafke noemde haar altijd 'AFK'. AFK is een acroniem uit de gamewereld en staat voor 'Away From Keyboard'. In de online gamingwereld wordt het gebruikt om je gamingpartner te laten weten dat je even wilt stoppen met gamen. 

Hier is het bedoeld als tegengif voor de nadruk op (digitale) snelheid in onze samenleving en er spreekt een verlangen uit om meer aandacht te besteden aan onze natuurlijke omgeving en onze medemens.

bottom of page