top of page
Schermafbeelding 2020-02-10 om 15_edited_edited_edited_edited_edited.jpg
WAT IS AFK?
WAT IS AFK?

​​Locaties

We geven de workshops in musea, tuinen, galeries, woningen of andere plekken waar mensen samenkomen. Ook kunnen we naar jouw eigen locatie of een door jou gekozen plek komen!

Meer informatie

Als je geïnteresseerd bent, stel Aafke dan gerust je vraag(en) door haar te e-mailen (zie rechtsboven) of lees meer over de specifieke workshops door te klikken in het scroll-down menu in de bovenste balk.

Nieuwsgierig naar onze andere workshops? Klik dan hier.

Veel dank aan Depot Boijmans van Beuningen - Rotterdam en Museum Beelden aan Zee - Den Haag 

Ga op visuele reis met behulp van VTS* (Visual Thinking Strategies) als startpunt. Van daaruit nodigt AFK je uit tot een dialoog. Wat zie jij in een kunstwerk? Wat we zien zegt veel over onszelf en anderen. Luisteren naar elkaars mening kan de manier waarop je naar de dingen kijkt veranderen.

 

Jij bepaalt waar het vanaf daar naartoe gaat!

 

Door hardop te denken en vooral met de andere deelnemers te delen wat je ziet in de geselecteerde kunstwerken, stimuleer je je creatieve denken en vergroot je het gevoel 'in het moment' te zijn. Niet oordelend naar kunst kijken kan het gevoel van verbondenheid met jezelf, je omgeving en met elkaar verdiepen.

 

Hierna word je uitgenodigd om zelf papier en potlood te pakken en enkele basis kunstvaardigheden uit te proberen, zoals compositie, contract, lijn en contour. Je zult leren dat deze basis inzichtelijk wordt door middel van enkele eenvoudige opdrachten. Door te doen leer je!

 

Voor deze workshop is geen eerdere ervaring met tekenen of een andere kunstvorm vereist. De workshop staat open voor iedereen, van kunstenaars tot kunstliefhebbers, leraren en iedereen die zichzelf wil uitdagen door eens iets nieuws te proberen.  

*Wij zijn VTS-gecertificeerd (VTS = Visual Thinking Strategies, een methode speciaal ontwikkeld om met meer aandacht naar kunst te leren kijken en daarover samen van gedachten te wisselen.). AFK heeft hieruit een eigen methode ontwikkeld.

foto's: Aafke de Jong en Steef Barneveld Binkhuysen

Kijken naar kunst en basistekenen

bottom of page