top of page
workshop-tekenen-drawing-aafke-de-jong5_edited_edited_edited_edited.jpg
WAT IS AFK?
WAT IS AFK?

Locaties

De workshop 'Tekenen in of met de natuur' kan plaatsvinden op locaties waar binnen en buiten een voorziening aanwezig is nabij een park of bos of andere natuurlijke omgeving.

Ook musea, (dak)tuinen, galeries, woningen of andere plekken waar mensen samenkomen kunnen geschikt zijn.

We kunnen ook bij jou op locatie komen en de natuur bij je voor de deur brengen. ​ ​

 

Bekijk hier onze andere workshops ​

‘Kijken naar de natuur als tegengif voor digitale snelheid'

Wat gebeurt er als we langer en met meer aandacht naar onze natuurlijke omgeving kijken? En onze gedachten erover delen met anderen? ​ Door onze aandacht op een specifiek object te richten, herkennen we patronen en beginnen we verbanden te zien die we normaal niet zien in ons dagelijks leven. Door in te zoomen en te genieten van het ‘in het moment’ zijn dient deze workshop als tegengif voor de digitale snelheid waar we allemaal mee te maken hebben in ons dagelijks leven.

 

Beeldend kunstenaar en choreograaf Aafke de Jong nodigt je uit op deze reis. Ze wil met je delen hoe je met verwondering kunt kijken. Door je een scala aan leuke en stimulerende taken voor je zintuigen te geven, zal ze de eenvoud van kinderlijke waarneming nieuw leven inblazen. Op deze manier ga je je echt ‘aanwezig’ voelen, aan niets anders denken.

 

Optie binnen of buiten

Bij mooi weer maken we een boswandeling, ademen we frisse lucht in en verzamelen we wat voorbeelden (bladeren, stukjes schors etc.) om van dichtbij te bekijken. Bij minder mooi weer zal Aafke wat natuur voor je verzamelen om mee aan de slag te gaan. 

Dit is een ervaringsgerichte workshop waar je wordt aangemoedigd om eenvoudige taken uit te voeren met een potlood, pen of penseel en een stuk papier. Het gaat niet om de resultaten, maar om de praktijk! Je zult verrast zijn door wat er direct opduikt, gewoon door eenvoudige, leuke taken uit te voeren. Wat telt is de beleving van kijken en handelen met al je zintuigen. ​

impressies van workshop @ Park Euromast Rotterdam (outdoor en indoor) met de Indonesische Studenten Vereniging PPI Rotterdam

Tekenen in of met de natuur

bottom of page