top of page
INTERNATIONAL ARTIST RESIDENCY
VILLA WALDBERTA MUNICH

Aafke de Jong en componist van hedendaagse gamelanmuziek Iwan Gunawan (Bandung, Indonesië) waren uitgenodigd door de stad München om te verblijven in International Artist Residence Villa Waldberta in München, Duitsland). Dit om ​​nieuw werk ('GONG') te creëren voor het Internationales Gamelan Musikfestival München georganiseerd door het Münchner Stadtmuseum in 2018.

Tijdens hun verblijf in Gunawan en De Jong waren gefascineerd door de vraag hoe de resonantie van gongachtige instrumenten een gevoel van oneindigheid tussen dansers, muzikanten en publiek? ​

In samenwerking met Iwanson International School of Contemporary Dance hebben we een auditie kunnen organiseren, waarvoor onze dank.

Tijdens de audities volgden deelnemers een workshop traditionele Balinese dans onder leiding van Aafke en muzikaal begeleid door de Balinese musicus en componist Made Arnawa (destijds ook resident van Villa Waldberta) en musicus, ethomusicoloog en hoofd Muziekafdeling van het Münchner Stadtmuseum, Andras Varsanyi. ​

Auditie op Iwanson School of Contemporary Dance, München

Lecture by Aafke de Jong at Iwanson School of Contemporary Dance

Lezing op Iwanson School of Contemporary Dance, München

Tijdens het symposium gedurende het Internationaal Gamelan Musikfestival München gaven zowel Gunawan als De Jong een presentatie over hun werk.

De voorbereidingen tijdens de residency waren een opmaat naar een nieuw stuk genaamd 'GONG'.

Aafke gaf ook een lezing voor de studenten van de Iwanson School of Contemporary Dance over haar inspiratiebronnen.

Klik hier om meer over dit project te lezen en te zien

Showing van choreographisch proces in het

Münchner Stadtmuseum

Schermafbeelding 2019-07-20 om 12.10.36.
bottom of page