top of page

kindervoorstelling

VODJE

Voor festival Wijken voor Kunst (Arnhem) maakte AFK Away From Keyboard een kindervoorstelling in een etalage. Vodje (in de betekenis van een versleten kledingstuk) is een voorstelling voor kinderen en misschien ook wel een handjevol grote mensen. Hierin proberen de performers tijdens de zoektocht naar iets echts, om te gaan met allerhande nutteloze zaken en andere nonsens . ​

 

In de etalage van modeontwerper Irving Vorster (IrvinX Couture) in het modekwartier in Arnhem gebeuren vreemde dingen. Of misschien juist hele gewone dingen? Zeker opmerkelijke dingen!

​Poppenspeler Ewout de Ruiter (Theater De Bolle Kater) manipuleert op knappe wijze zowel de danseres als de papieren jurk waarop ze verliefd is.

Aafke vroeg modeontwerper Irving Vorster om een papieren jurk te ontwerpen. Tijdens het maken kreeg de jurk het verlangen om een eigen leven te gaan leiden...

 

Aan de andere kant van het glas spelen muzikanten Jaap Berends (contrabas en vibrafoon) en Tjerk van der Ham (zelfgemaakte mini-piano en vibrandoneon) er lustig op los.

Concept, choreografie en stage setting Aafke de Jong 

Dans Eilit Marom 

Poppenspel Ewout de Ruiter 

Muziek Jaap Berends en Tjerk van der Ham  

Ontwerp papieren jurk Irving Vorster (IrvinX Couture Arnhem)

VIDEO
Poster Vodje - AFK Away From Keyboard Aafke de Jong
bottom of page